Otizmli Murat 10 Farklı Enstrüman Çalıyor

Otizmli 20 yaşındaki Murat Yurtcu, aldığı müzik eğitimi sayesinde yüzde 98 olan otizm engelini yüzde 45’e kadar düşürdü. 10 farklı enstrüman çalabilen Yurtcu, tek kelime bile konuşamıyorken şimdi duyduğu her şarkıyı hem notalara döküyor hem söylüyor.

10 ayrı enstrüman çalabilen otizmli Murat Yurtcu, en büyük hayali olan konservatuvarı kazanabilmek için 5 yıldır enstrüman çalıp, ses eğitimi alıyor. Org, keman, bağlama, gitar, flüt, perküsyon, melodika, davul ve darbuka çalabilen 20 yaşındaki gencin müzikle olan serüveni, yaşadığı Zeytinburnu’nda 2011 yılında belediyeye bağlı Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’ndeki (AKDEM) müzik okulu ile başladı. Hocasının kısa sürede yeteneğini keşfettiği otizmli Murat, hızlı kavrama kabiliyeti sayesinde çaldığı enstrüman sayısını 10’a çıkardı. Tamamı engellilerden oluşan AKDEM Müzik Grubu’nda vokalistlik yapan Murat, yıllardır hayalini kurduğu konservatuvarı kazanabilmek için her gün müzik okulunun yolunu aşındırıyor. Murat’a en büyük desteği ise müzik hocası Ümit Akkuş veriyor. Müzik eğitimi almadan önce tek kelime konuşamayan Murat, şimdi duyduğu her şarkıyı hem notalara döküyor hem çalıyor. Mutlak kulak yeteneğine sahip otizmli genç, ilk enstrümanını da kendisi yaptı.

 

Her fırsatta AKDEM’deki müzik hocası Ümit Akkuş ile birlikte çalışan Murat, Zeytinburnu Belediyesinin engelli bireyler için açtığı müzik okulu sayesinde bütün enstrümanlardan ücretsiz yararlanabiliyor. Müzik grubunda uzun yıllardır vokalistlik yapan Murat’ın enstrümanlara olan yeteneği kadar sesi de dikkat çekiyor.

“Ben büyüyünce DJ olmak istiyorum”

Müzikle uğraşırken çok mutlu olduğunu söyleyen Murat Yurtcu, “Müzik farklı olduğu için müzikleri seviyorum. Mesela bağlama, perküsyon, darbuka, def, melodika, org, keman, saz gibi müzik aletlerini seviyorum. Ben büyüyünce DJ olmak istiyorum. AKDEM’de müzik eğitimi alıyorum. Pop, rock, arabesk, fantezi, Türk sanat müziği, türkü gibi türleri çalıyorum. 7 yaşımdan bu yana uğraşıyorum müzikle” dedi.

Çocuğum Hiperaktif Mi? Yoksa Yaramaz Mı?

Sen ne düşünüyorsun?

%d blogcu bunu beğendi: